Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σε έναν ιδεατό κόσμο....

Είχα καιρό να γράψω κάτι μιας και με είχαν συνεπάρει τα όσα συμβαινουν στο άθλημα....
Διομήδης - ΑΕΚ στον τελικό που ακόμα δε ξέρουμε που θα γίνει διότι ο κ.Κόγκας απέσυρε την πρότασή του για την διεξαγωγή στην Πάτρα, ΠΑΟΚ - Αρτα ο αντίστοιχος τελικός των γυναικών, Κιλκίς που πάει να μας τρελάνει με αυτά που κάνει, Αρχέλαος τρενάκι για την Α2, Αερωπός που καθάρισε τον θεμα παραμονή, για τρίτη φορά φέτος ο Γεωργιάδης του Δούκα ειναι mvp, ΠΑΟΚ που φαίνεται πως με την έλευση του επίσης Γεωργιάδη άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και πολλά πολλά άλλα....


Κι όμως δεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτά, για αυτα έχουμε καιρό ακόμα...
Ορμώμενος απο μια πρόσφατη ατυχία ενώς πρώην αφεντικού μου στα εφηβικά μου τα χρόνια και θα έλεγα πως υπήρξε μέντορας για τα μετέπειτα χρόνια της ζωής μου, θα ήθελα να αναφερθω σε 5-6 πράγματα για τον ... υλικό εξοπλισμό των ομάδων,οσο γελοίο και αν σου φαίνεται φίλε αναγνώστη...



Κακά τα ψέμματα το άθλημά μας εχει αρκετη σωματική επαφή με αποτέλεσμα ματωμενες μύτες,κατάγματα, σπασμένα κόκαλα αλλά πάνω απο όλα....σκισμένα ρούχα.
Και ειναι μεγάλο το έξοδο του ιματισμου,αν δε με πιστεύεις ρώτα τον υπέυθυνο της ομάδας σου.
2 στολές, μπλουζάκια για προπόνηση,φόρμες εξόδου,ίσως μπουφάν και τσάντες και τα λοιπά και τα λοιπά...και όλα αυτά,συνήθως,για έναν χρόνο διάρκεια.

Πολλές απο τις ομάδες, όπως ειναι φυσικό, αγοράζουν απο τις "μεγάλες" φίρμες : Adidas,Hummel,Kempa,Nike κτλ κτλ, για θέμα ποιότητος. Λογικό,δεν αντιλέγω! Αλλά σε ένα άθλημα που η επαφή θα ήταν μικρή και δε θα είχες συχνές φθορές και πιθανότατα θα έχεις να αγοράζεις 2 ή τρείς φορές επιπλέον ρουχισμό.


Τωρα αν εισαι καποια μεγάλη ομάδα με βλέψεις στο εξωτερικό *γκούχου γκούχου* καλά κανεις και αγοράζεις ό,τι θες...πρέπει να το παιξεις και καμπόσος,μην το ξεχνάμε αυτό, αλλά και απο την άλλη δεν εισαι καμιά μεγάλη ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ που τον ρουχισμό τον έχουν σε άλλη μοίρα με μεγάλους χορηγούς και πολλές φορές οι χορηγοί ειναι οι ίδιες οι εταιρίες.
Εισαι μια μικρή ομάδα, σε ένα μικρό πρωτάθλημα, με ένα μικρό budget για τέτοια έξοδα. Στο κάτω κάτω μην ξεχνάς πως έχεις και κάποια ταξίδια να κάνεις μέσα στη σεζόν,εχεις κάποιους πάικτες να ταίσεις και ούτω καθ'εξης...

Και ποια ειναι η δική σου γνώμη ρε Σχολιάστρια; Που θες να καταλήξεις;

Ναι,όντως, ας το αναφέρω και αυτό γιατί ξέφυγα απο το θέμα.
Είδα 3 ομάδες ειναι η αλήθεια, τον ΠΑΟΚ , τον Δούκα και την ΧΑΝΘ να έχουν πιάσει το νόημα και θέλωντας να μειώσουν τα έξοδα έχουν στραφεί σε Ελληνικές εταιρείες ρουχισμού. Στα συν αυτής της κίνησης μπορεί να συνυπολογιστεί και η ΣΤΉΡΙΞΗ στον συνάνθρωπο που έχει ανοίξει μια εταιρία, πιθανότατα και βιοτεχνία, και προσπαθεί να μείνει σε μια περίοδο κρίσης ζωντανός, γνωρίζοντας ομως την απαξίωση απο τον ίδιο τον συνάνθρωπό του που επίσης υποφέρει οικονομικά. 
Αραγε πόσοι απο τους "προέδρους" ή δε ξέρω και εγω πως να τους αναφέρω, υποφέρουν οικονομικά;
Αλλά εμάς μας νοιάζει το "φαίνεσθαι" ... Απο έξω να γυαλίζουμε και απο μέσα να σφαδάζουμε.

Τεσπα πολύ το τραβηξα, η πρότασή μου είναι να υπάρξουν κάποιες πραγματικά πρωτοποριακές κινήσεις σε τέτοια θέματα για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα άθλημα με παράδοση,με δυνατές ρίζες,άρτια οικονομικό και πιθανότατα να τραβήξεις και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Επίσης μια έξυπνη κίνηση θα ήταν αυτή που έχει κάνει και η Αγγλία στο ποδόσφαιρο : ΜΙΑ μόνο γραμματοσειρά για όλες τις ομάδες. Να δεις εκεί μετά παράδοση που ξεκινάς ;)
Σε περίπτωση που δεν κατάλαβες τι εννοώ: 



Προτάσεις έχω ακόμα πολλές είναι η αλήθεια, και επί του θέματος αλλά και γενικά.
Ο οποιοδήποτε θελήσει μπορει να ζητήσει την άποψή μου σε mail ή Inbox στο facebook με την ένδειξη "Υπ'όψιν Σχολιάστριας", θα χαρώ πολύ να βοηθήσω.


                                     
Δούκας με Nickan

XANΘ με Sportica
ΠΑΟΚ με ActiveCap



Δεν υπάρχουν σχόλια: