Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Οι Πριγκίπισσες

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε την Εθνική U23 γυναικών να δίνει "μαχες" για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά Challenge Cup.
Για πολλούς,πιθανότατα και για σένα που με διαβάζεις αυτή την στιγμή,η Εθνική μας ομάδα θα πήγαινε απο το κακό στο χειρότερο και θα ήταν μια ευκαιρία ακόμα για σένα να "κράξεις" την Ομοσπονδία,να βγάλεις τον προπονητή που έχεις απο μέσα σου,να πεις ποιες παίκτριες θα επρεπε να είχε παρει κανονικά και ούτω καθ'εξης.

Αλλά όχι, οι κοπέλες αυτές δε σου καναν την χάρη.Μπήκαν να πάιξουν έτσι όπως έχουν μάθει,μπήκαν και τίμησαν το εθνόσημο και μπόρεσαν ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ να κατακτήσουν την Τρίτη θέση.
Παρακάτω θα πω με λίγα λόγια την άποψή μου στα όσα συνέβησαν στην Λάρισα απο θέμα marketing,οργάνωσης κτλ ασχετων θεμάτων και στο τέλος θα πω την άποψη μου για το όλο team και το κατα πόσο ήταν επιτυχημένη η συνταγή αυτή.



Λογικά είχαν βάλει στοίχημα με τις εντυπώσεις οι φίλοι μας οι Λαρισαίοι και το κέρδισαν. Live Streaming στο Youtube ολοι οι αγωνες,πανέμορφο γήπεδο αν και όπως είναι λογικό δύσκολα θα γέμιζε και άνθρωποι που έτρεχαν για όλα σε ό,τι κι αν χρειαζόταν κάθε ομάδα.
Well Played, ΟΧΕ ...


Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής,ο κ.Σωκράτης Βακάλης, έχοντας χρόνια αυτή την ομάδα (εννοώντας απο μικρές ηλικίες) μπόρεσε να κάνει αυτό που έλειπε τόσα χρόνια απο τις Εθνικές μας ομάδες: να βάλει πρόγραμμα σε κάθε Σωματείο και να πει πως ετσι θα προπονούνται οι αθλήτριές σας πάνω σε αυτές τις βάσεις,πανω σε σύγχρονο handball ουτως ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε γυναικεία τμήματα που θα βρίσκονται αναγκαστικά δύο με τρείς φορές το χρόνο,μιας και δεν υπάρχουν λεφτά για παραπάνω camp,και θα ειναι σαν να προπονούνται κάθε μέρα μαζί.
Και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της κίνησης φανήκανε τις τελευταίες μέρες.
Να υπενθυμίσω πως η ομάδα που παρακολουθήσαμε ειναι η κάτω των 23 ετών...


Τα κορίτσια φάνηκα να ξέρουν που βρίσκονται,τι επρόκειτο να κάνουν και γενικότερα φανήκανε παθιασμένες στο να παίξουν ΟΜΑΔΙΚΑ.
Κάθε μια απο αυτές αγωνίζονται σε ομάδες της Α1 άρα οι παραστάσεις που είχανε κάθε άλλο παρα μικρές ήταν,αλλά αυτό δε φτάνει να το κουβαλάς μόνο σαν τίτλο και να το παιζεις λεζάντα,πρέπει να το αποδεικνύεις και στο taraflex.

Αγώνας Πρώτος
Ελλάδα - Λετονία 29 - 19

Η Εθνική μας κάθε άλλο παρά με άγχος μπήκε στο παιχνίδι και έδωσε τα πάντα ούτως ώστε να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρισκόταν εκει αλλά πάνω απο όλα να φύγει αυτή η "παγωμάρα" της πρεμιέρας.
Ο Αγώνας
'Εδειξαν με το καλημέρα τα δόντια τους.
Πολυτιμότερη Παίκτρια: Λένα Μούρνου


Αγώνας Δεύτερος
Βέλγιο - Ελλάδα 21 - 25
Γνωρίζαμε απο την αρχή πως σε αυτό το match θα κρινόταν η Πρώτη ομάδα του Ομίλου.Οι κοπελες μας μπήκαν με μεγάλο πάθος για την νίκη,πάθος που πολλες φορές τις οδήγησε σε αβίαστα λάθη.
Όπως και να χει,με μεθοδικότητα και τις σωστές οδηγίες του coach φτάσαμε στην νίκη.
Ο Αγώνας
Πολυτιμότερη Παίκτρια: Αριάδνη Μασμανίδου




Αγώνας Τρίτος
Ελλάδα - Μολδαβία 27 - 20
Με ξεκάθαρη την υπόθεση πρόκριση η ομάδα μας μπήκε μέσα για να κάνει ένα καλό παιχνίδι θέλωντας να δείξει πως με το σπαθί της έφτασε μέχρι εδω.
Το σκορ θα έλεγα πως ειναι πραγματικά πλασματικό.
Ο Αγώνας
Πολυτιμότερη Παίκτρια: Μαγδαληνή Κεπεσίδου

 

Ημιτελικός
Ελλάδα - Ισραήλ 23 - 24
(7meters)
Το σημαντικότερο παιχνίδι όλων. Με μία ομάδα που 100 φορές ακόμα να παίξουμε το παιχνίδι δεν πρόκειται να το χάσουμε.
Πολλά λάθη κούρασης,άγχος χωρίς λόγο και ένας τραυματισμός που ήρθε απο το πουθενά.
Στα 7meters (και όχι πέναλτυ,για το Θεό δηλαδή,δεν είμαστε ποδόσφαιρο) κρίθηκε η νίκη με την ψυχολογία να χάνετε απο την πρώτη κι όλας εκτέλεση.
Ο Αγώνας
Πολυτιμότερη Παίκτρια: Λαμπρινή Τσακάλου


Αγώνας για το Χάλκινο μετάλλιο
Ελλάδα - Βέλγιο 23 - 16
Για τελευταία φορά στην διοργάνωση η Εθνική μας έδειξε τις πραγματικές τις δυνατότητες.
Ο Αγώνας
Πολυτιμότερη Παίκτρια: Μαρία Χατζηπαρασίδου



Σύνοψη: Σας ευχαριστούμε για την χαρά που μας δώσατε τις τελευταίες ημέρες.
Ζούμε ως άθλημα Μαύρη Εποχή αλλά μας δείξατε πως μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα.
Οι 18 επιλεγμένες αθλήτριες απο τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή: 

  • Ανδρίτσου, Παπαδοπούλου, Παρασκεαϊδου (Μ. Αλέξανδρος)
  • Κεπεσίδου, Κοντοστεργίου, Κωστοπούλου, Μανδά, Μασμανίδου, Τσακάλου, Χρυσή (ΟΦ Νέας Ιωνίας)
  • Χατζηπαρασίδου (Ορμή)
  • Τσιτλακίδου (Παναθλητικός) 
  • Λάμπρου, Τσομπανίδου (Πανόραμα)
  • Καρσανίδου, Μούρνου (ΠΑΟΚ)
  • Ιωαννίδου (Μακεδονικός)
  • Στουγιαννίδου (Προσοτσάνη)
Αυτές ειναι οι Πριγκίπισες του Ελληνικού Χειρόσφαιρου κυρίες και κύριοι. 


Σας Ευχαριστούμε !!!!




Υγ. Σε ένα blog διάβασα πως δεν πρεπει να χαιρόμαστε γιατί νικήσαμε τις χειρότερες ομάδες που υπαρχουν στην χειροσφαίριση ... Πρώτον να σου θυμίσω φίλε πως σιγά σιγά χτίζονται οι ομάδες, όλοι από κάπου ξεκινάνε.
Δεύτερον δεν έχω να πω κάτι άλλο, περιμένω να σχολιάσεις απο κάτω, και ίσως να εισαι ο μοναδικός που θα σου κάνω την χάρη να σου αποκαλύψω την ταυτότητά μου.


-Χειροσφαιρική Σχολιάστρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: