Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

3η Συνομιλία: Λαμπρίνα Τσάκαλου


Οι περισσότεροι απο εμάς στην αρχή τονίζαμε λάθος το επίθετό της. (παραδέξου το, το εκανες κι εσυ, αστα σαπια).Αυτό φυσικά μέχρι να καταφέρει να μας κάνει να την μάθουμε για τα καλά. Στα 21 της χρονια έχει καταφέρει πολλά περισσότερα απο μεγαλύτερές της: βασικό στέλεχος σε Εθνικές ομάδες salas και beach, βασικό στέλεχος στην Νέα Ιωνία και όλα αυτά έχοντας ... δύο τραυματισμούς στο γόνατο.
Αν όχι τσαμπουκάς ...τότε?


* Κλασσική πρώτη ερώτηση γιατι κάπως πρέπει να σπάσει ο πάγος - Πότε ξεκίνησες το χαντμπωλ και που?
Λ: Γύρω στα 15 μου χρονια στην αναγέννηση Άρτας..3η γυμνασίου όταν αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με αυτό.
- Μεγαλύτερη ατομική και μεγαλύτερη ομαδική επιτυχία?
Λ: Ατομικη διάκριση θα διαλέξω μια ευρωπαϊκή.Καλυτερη σκόρερ του ομιλου μας στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων..ομαδική τα κύπελλα ελλαδος με τη Νέα Ιωνία.

- Ποια ήταν η χειρότερη σου στιγμή ως αθλήτρια?
Λ: Με μεγάλη διάφορα οι 2 σημαντικοί τραυματισμοί που είχα στο γόνατο(2009 και 2013)
- Σε ποιες ομαδες εχεις αγωνιστεί στο παρελθον? 
Λ: Αρχικα η αναγέννηση Άρτας κ μέχρι τώρα η Νέα Ιωνία.
- Ποια ειναι η ομαδα του εξωτερικού στην οποία εχεις την μεγαλύτερη συμπάθεια?
Λ: Υπερβολικα εύκολη ερώτηση μιας κ πλέον οι 2 αγαπημένοι μου παίκτες αγωνίζονται στην ίδια ομάδα (Daniel Narcisse , Luc Abalo) οπότε θα διαλέξω την Paris Saint Germain.
- Πιστεύεις πως ειναι εφικτή για σένα μια μεταγραφή στο εξωτερικό?
Λ: Πιστευω ότι είναι όλα θέμα θέλησης, σκληρής δουλειάς και καθορισμού στόχων.Δεν κρύβω ότι κάποια μεταγραφή στο εξωτερικό είναι μέσα στα μελλοντικά μου σχέδια.
- Πως ειναι να αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα σε sala καθως και beach?
Λ: Δυστυχως η ευτυχώς οι αγώνες beach handball είναι περισσότερο θέμα διασκέδασης κ ψυχαγωγίας σε σχέση με της σάλας.φυσικα και εξακολουθείς να αγωνίζεσαι με τα γαλανόλευκα χρώματα κ οφείλεις να έχεις πειθαρχία κ σεβασμό.Παντοτε η εκπροσώπηση της χώρας ήταν για εμένα σημαντική υπόθεση.αισθανομαι πάντα υπερηφάνεια,χαρά,ευθύνη κ συναισθήματα που δεν μπορώ να περιγράψω στο χαρτί..γεγονός που εξηγεί το ότι δεν δέχομαι (εκτός αξιοσημειωτου λόγου) την άρνηση σε μια κλήση της εθνικής ομάδας..το θεωρώ μεγάλη τιμή κ καθήκον από τη στιγμή που έχεις επιλεχθεί.

- To μεγαλύτερο "μαθημα" ζωής που μου έδωσε ο αθλητισμός ειναι .... ?
Λ: Απο που να ξεκινήσω κ από που να τελειώσω.ηθικες αξίες,ανακάλυψη του ίδιου σου του εαυτού,τρόπος αντιμετώπισης ολόκληρης της ζωής σου.Ευχομαι κ μακάρι όλοι οι άνθρωποι να μπορέσουν να γνωρίσουν τον κόσμο και μέσα από τις αθλητικές του πτυχές.Να υιοθέτησουν την ίδια δύναμη,αυτοπεποίθηση ,πειθαρχία,αυτοέλεγχο ,υπομονή,πνεύμα συνεργασίας,επιμονή κ πολλά ακόμη.
- Μεγαλύτερο ταξίδι που έκανες μέσα σε λεωφορείο για να μεταβείς σε τοποθεσία για αγώνα?
Λ: Θα σας γέλασω αν σας πω για τον προορισμό αλλά έπρεπε να μεταβούμε στο εξωτερικό για αγώνες με την εθνική κ κλείσαμε σχεδόν μια ημέρα στο λεωφορείο.!




- Εχεις βρεθεί ποτέ σε θέση να εξηγήσεις σε κάποιον τι ακριβως ειναι το άθλημα που υπηρετείς?
Λ: Δυστυχώς αρκετές φορές γιατί το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα.
- Καλώς ή κακώς όσοι έχουν παίξει σε πολλά γήπεδα στην Ελλάδα και μάλιστα μερικά χρόνια πίσω , έζησαν άσχημες στιγμες απο τον κόσμο αλλά ακόμα και απο αντίπαλους παίκτες/παίκτριες. Υπήρξε ποτέ εκτός έδρας παιχνίδι που κατά την διάρκεια έγινε αλλαγή αθλήματος προς τις πολεμικές τέχνες και πιθανότατα πίστεψες πως δε θα έβγαινες ζωντανός απο το γήπεδο?
Λ: Πιστεψτε με περισσότερα απο όσα φαντάζεστε.ντρεπομαι εκ μέρους των ανθρώπων που εκπρόσωπουν το ελληνικό handball που το λέω αλλά ο αριθμός των αγώνων που μπορώ να απαριθμήσω είναι υπερβολικά μεγάλος για τα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα.!
- Βρέθηκες ποτε σε ομάδα που ένιωσες πως το κλίμα σε αυτήν ήταν αρνητικό προς το μέρος σου?
Λ: Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο κ όταν μειονεκτω σε κάποιον τομέα,δουλεύω ακόμα περισσότερο για να καλύψω τη διάφορα κ να μην αποτελώ αδύναμο κρίκο.Εξαιτιας της νοοτροπίας αυτής δεν έχω αντιμετώπισει κακό κλίμα εναντίον μου λόγω ανικανότητας.Απεναντιας σε κάθε ομάδα υπάρχουν μέλη που απειλούνται απο την παρουσία σου κ για αυτό δημιουργούνται διάφορες αντιπαλότητες Ακόμα και δεν το επιδιώκεις ο ίδιος.

- Βρέθηκες ποτε με συμπαίκτρια-συμπαίκτριες που πίστεψες πως δεν θα έπρεπε να βρίσκετε μαζί σας?
Λ: Το επιπέδου του ελληνικού κ ιδιαίτερα του γυναικείου handball δεν βρίσκετε σε πολύ υψηλό επίπεδο οπότε ναι,εχουν υπάρξει παίκτριες που δεν ήταν ακόμη έτοιμες για να συμμετάσχουν σε εκείνο το συγκεκριμένο σημείο. - Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις?
Λ: Για να είμαι ειλικρινής πολλές φορές.ειδικα τα τελευταία χρόνια λόγω της κακής κατάστασης που επικρατεί.οχι να παρατήσω γενικά τον αθλητισμό, αλλά να εγκαταλείψω τη Χειροσφαίριση κ να επιστρέψω στο στίβο απο όπου είχα άλλωστε ξεκινήσει.
- Υπήρξε φορά που το χαντμπωλ επηρέασε την προσωπική σου ζωή σε σημαντικό βαθμό? (σε σημείο να μαλώσεις με πρόσωπα του στενού σου κύκλου ή ακόμα και να χαρακτηριστείς απο τον έξω κόσμο) 
Λ: Οι φίλοι μου κ κυρίως η οικογένεια μου έχουν μεγαλώσει μαζί μου κ παράλληλα με την πορεία του πρωταθλητισμού που διάλεξα να ακολουθησω.οποτε υπήρχε πάντα συμπαράσταση,κατανόηση κ παρότρυνση.Περισσοτερα αρνητικά σχόλια έχω ακούσει απο άτομα που δεν είναι του στενού μου κύκλου και δεν γνωρίζουν τα οφέλη κ τις αξίες του δρόμου που ξεκίνησα να χαράσσω.
- Δυστυχως βλέπουμε μια αποξένωση της γυναικείας χειροσφαιρισης εντός των ελληνικών τοιχών. Πιστευεις πως θα συνεχιστεί αυτη η κατάσταση ή θα υπάρξει επιτέλους μια ανοδική πορεία?
Λ: Αν δεν βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που θα ασχοληθούν και θυσιασουν πράγματα προκειμένου να βοηθήσουν και να προωθήσουν το άθλημα.δυστυχως η κατάσταση δεν θα αλλάξει ποτέ.
- Ειναι στα πλάνα σου το να γίνεις προπονήτρια? 
Λ: Είμαι δυναμικό και ενεργητικό άτομο με πολλούς στόχους και όνειρα και για αυτό προτιμώ να βρίσκομαι με σώμα και ψυχή στον αγωνιστικό χώρο.δεν το αρνούμαι αλλά αν κάποια στιγμή συμβεί θα είναι στο πολύ μακρινό μέλλον.να έχουμε πρώτα την υγιεία μας και όταν λόγω ηλικίας αναγκαστώ να αποσύρθω απο την ενεργό δράση ίσως ασχοληθώ.
- Οι επόμενες γενιές του αθλήματος μας θα ήθελες να σε γνωρίζουν στα χρόνια που περνάνε επειδή ... ?
Λ: Έχω προσφέρει τόσο αγωνιστικά όσο και ανθρωπιστικά-ηθικά στο χώρο.μην ξεχνάμε πως όταν γίνεσαι παράδειγμα προς μίμηση για κάποιον ,πόσο μάλλον μικρά παιδιά οφείλεις να έχεις την καλύτερη δυνατή εμφάνιση τόσο μέσα στα γήπεδα όσο και εκτός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: