Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

1η Συνέντευξη : Σάββας Καρυπίδης


Μετα απο ένα διημερο διαβάσματος λογω εξεταστικής, κανω σύνδεση στον λογαριασμό του "Χειροσφαιρικού" για να δω τα όσα συνέβησαν οσο βρισκόμουν απομακρυνσμενος απο την τεχνολογια.Στις ειδοποιήσεις που ειχα, τσουπ και ενα εισερχομενο ... και ηταν ο Σάββας, ο οποίος κρατώντας τον λόγο του, μου ειχε στειλει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του ειχα στείλει.
Πριν ξεκινήσω,όμως, θα ήθελα να πω τις "εγγυήσεις" τις οποίες δίνω στα άτομα/παικτες που ουσιαστικα μου κάνουν την χάρη να μου απαντάνε στις ερωτησεις. Μπορούν να απαντήσουν σε όποιες απο τις ερωτήσεις θέλουν και όπως ειναι φυσικό δεν θα υπάρξει καμία αλλοίωση στις απαντήσεις τους (ναι, ακόμα και αν με ειρωνεύονται ή με βρίζουν).

Ας τα πάρω όμως απο την αρχή.
Δεν πιστευω πως θα υπήρχε καλύτερος άνθρωπος για να εγκαινιάσω αυτή την ενότητα απο τον Σαββα Καρυπίδη. Στατιστικώς, ο καλύτερος έλληνας παίκτης με τα περισσότερα "παράσημα" στο στήθος του.
Οι ερωτήσεις απλές, ειναι ακόμα αρχή για να μπορέσω να παραβώ τα όρια και..κάπως έτσι σας παραθέτω απο κατω τις απαντήσεις :

- Πότε ξεκίνησες το χαντμπωλ και που?
Σ: Ξεκίνησα το handball στα 15 μου χρόνια ( σημ. το 1994 ) στον Αρχέλαο Κατερίνης.

- Ποιά είναι η μεγαλύτερή σου επιτυχία ως παίκτης ( συλλογική και ατομική )?
Σ: Μεγαλύτερη ομαδική επιτυχία ειναι για μένα το οτι υπήρξα νταμπλούχος Ελβετίας με την Σαφχάουζεν το 2005, ενω ως παίκτης το οτι υπήρξα παίκτης της Μικτής Κόσμου στο All Star game, πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα του 1999 καθώς και καλύτερος εξτρέμ της Χρονιάς.

- Ποια ειναι η ομαδα του εξωτερικού στην οποία εχεις την μεγαλύτερη συμπάθεια?
Σ: Τρεφω μεγάλη συμπάθεια για την THW Kiel.

- Ελληνική ομάδα που κατα την γνώμη σου ειναι η ιστορικότερη?
Σ: Κάθε ομάδα έχει την δική της ιστορία, όπως πχ ο Αρχέλαος Κατερίνης, Φίλιππος Βέροιας και Ιωνικός Ν.Φιλαδέλφειας.

- Μεγαλύτερο ταξίδι που έκανες μέσα σε λεωφορείο για να μεταβείς σε τοποθεσία για αγώνα?
Σ: Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που βρισκόμουν σε μεταφορικό μέσω για να μεταβώ σε σημείο αγώνα ήταν πάνω απο 20 ώρες.

- Εχεις βρεθεί ποτέ σε θέση να εξηγήσεις σε κάποιον τι ακριβως ειναι το άθλημα που υπηρετείς? Σ: Ναι, έχω βρεθεί.

- Καλώς ή κακώς όσοι έχουν παίξει σε πολλά γήπεδα στην Ελλάδα και μάλιστα μερικά χρόνια πίσω , έζησαν άσχημες στιγμες απο τον κόσμο αλλά ακόμα και απο αντίπαλους παίκτες/παίκτριες. Υπήρξε ποτέ εκτός έδρας παιχνίδι που κατά την διάρκεια έγινε αλλαγή αθλήματος προς τις πολεμικές τέχνες και πιθανότατα πίστεψες πως δε θα έβγαινες ζωντανός απο το γήπεδο?
Σ: Οχι, η αλήθεια είναι πως δεν έζησα τέτοιες καταστάσεις.

- Βρέθηκες ποτε, με οποιαδήποτε ιδιοτητα σου, σε ομάδα που ένιωσες πως το κλίμα σε αυτήν ήταν αρνητικό προς το μέρος σου?
Σ: Ναι, δυστυχώς βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση.

- Βρέθηκες ποτε με συμπαίκτη-συμπαίκτες που πίστεψες πως δεν θα έπρεπε να βρίσκετε μαζί σας?
Σ: Οχι, δεν εχω βρεθεί .

- Υπήρξε φορά που το χαντμπωλ επηρέασε την προσωπική σου ζωή σε σημαντικό βαθμό? (σε σημείο να μαλώσεις με πρόσωπα του στενού σου κύκλου ή ακόμα και να χαρακτηριστείς απο τον έξω κόσμο) Σ: Ναι , σίγουρα υπήρξε κάποια στιγμή θέμα στην προσωπική μου ζωή.

- Στα τέλη του 90 με αρχες του 00 το αθλημα γνώρισε μια καποια αναπτυξη, πιστευεις πως θα μπορέσει να επανέλθει σε αυτό το σημείο ή ακόμα ψηλότερα? Σ: Κοίτα, πιστεύω πως τα πράγματα παλιά ήταν πολύ καλύτερα. Δυστυχώς, αυτό που μπορώ να πω ειναι πως θεωρώ πως δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει μια κάποια βελτίωση.

- Και μια τελευταια των ημερών, ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα βρεθουν στην πρώτη τριάδα του Ευρωπαϊκου πρωταθλήματος?
Σ: Πιστεύω πως η Δανία θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στην τετράδα τώρα πιστεύω πως θα ειναι η Ισπανία, η Γαλλία και η Κροατία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον Σάββα που μπόρεσε να αφιερωσει λίγο απο τον χρόνο του για να μου απαντήσει.Τα καλά νέα ειναι πως αυτή την στιγμή που μετέφερα την "συνέντευξη" σε άρθρο , στο προσωπικό του fan page στο facebook ανέβηκε η κάτωθι φωτογραφία με λεζαντα :

"Μετά απο αρκετό καιρό απουσίας και τα αποτελέσματα να δείχνουν οτι ειμαι καλύτερα 

έτοιμος για προπόνηση.απλα χαρούμενος!!!"




Δεν υπάρχουν σχόλια: