Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

4η Συνέντευξη: Δημήτρης Δημητρούλιας

Σεζόν 2011-2012,  ο Δημήτρης Δημητρούλιας μετά από 9 χρόνια ως παίκτης αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή, δικαιώνοντας απόλυτα την απόφαση αυτή. Ο Διομήδης κατακτώτα το ευρωπαϊκό τρόπαιο, Challenge Cup, και πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού handball σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο όλων των εποχών. Πρωταθλητής Ελλάδας της Α1 ανδρών δημιουργώντας ρεκόρ νικών (αήττητος στην κανονική περίοδο), 5η συμμετοχή στο Final Four κυπέλλου ανδρών. Για πρώτη φορά αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό το Champions League.Επίσης ειναι προπονητής της Εθνικής ομάδος Παιδων  Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης Πελοποννήσου.
Στα θετικά που θα μπορούσα να προσθέσω ειναι πως ήταν ο πρώτος απο τον οποιον ειχα ανθρωπινη συμπεριφορά σε διαάφορες αναρτήσεις μου καθως και σχόλια στο facebook.Μου εδειξε πως ειχα λαθος αλλα με ανθρώπινο τρόπο χωρις να αναφέρει την μητέρα μου.

- Κλασσική πρώτη ερώτηση γιατι κάπως πρέπει να σπάσει ο πάγος - Πότε ξεκίνησες το χαντμπωλ και που?
Δ: Ξεκίνησα το 1989 στο Αθλητικό σχολείο της Κατερίνης.

 - Μεγαλύτερη επιτυχία σαν παίκτης και μεγαλύτερη επιτυχία ως προπονητης?
Δ: Ως παικτης ειναι η κατάκτηση της 4ης θέσης στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Εφήβων και ως προπονητής φυσικά, η κατάκτηση του Challenge Cup το 2012.

 - Ποια ειναι η ομαδα του εξωτερικού στην οποία εχεις την μεγαλύτερη συμπάθεια?
Δ: Φέτος ειναι το Kiel, γιατί ρίχνοντας το budget του κατάφερε να διατηρήσει ενα πολυ δυνατό σχήμα με σαφή ταυτότητα και προσωπικότητα.Επίσης γιατί εχει στο roster της τον ηγετικής μορφής Jicha.

 - Ελληνική ομάδα που κατα την γνώμη σου ειναι η ιστορικότερη?
Δ: Ο Φίλιππος Βέροιας μιας και εχει πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη σε 2 διαφορετικές εποχές.

 - Μεγαλύτερο ταξίδι που έκανες μέσα σε λεωφορείο για να μεταβείς σε τοποθεσία για αγώνα?
Δ: Στο Vesprem το 1996 με τον Αρχέλαο για το Κύπελλο Κυπελλούχων, ήταν σχεδόν μια μέρα δρόμος. Επίσης, στο Doboj 2002 με το Κολέγιο Αθηνών, ταξίδι περίπου 18-20 ωρών.

 - Εχεις βρεθεί ποτέ σε θέση να εξηγήσεις σε κάποιον τι ακριβως ειναι το άθλημα που υπηρετείς?
Δ: Περισσότερες απο 1000 φορές ...


 - Καλώς ή κακώς όσοι έχουν παίξει σε πολλά γήπεδα στην Ελλάδα και μάλιστα μερικά χρόνια πίσω , έζησαν άσχημες στιγμες απο τον κόσμο αλλά ακόμα και απο αντίπαλους παίκτες/παίκτριες. Υπήρξε ποτέ εκτός έδρας παιχνίδι που κατά την διάρκεια έγινε αλλαγή αθλήματος προς τις πολεμικές τέχνες και πιθανότατα πίστεψες πως δε θα έβγαινες ζωντανός απο το γήπεδο?
Δ: Γενικότερα δεν ήμουν εριστικός παίκτης και πολύ λίγες φορές έχω διαπληκτηστεί. Μια φορά ως παίκτης του Αρχελάου με αντίπαλο τον Αθηναϊκο, το 2000 στο Βύρωνα, μετά απο διάφορες αψιμαχίες, δέχτηκα μια κλωτσιά στα γεννητικά όργανα που σίγουρα την θυμαμαι.

 - Βρέθηκες ποτε, με οποιαδήποτε ιδιοτητα σου, σε ομάδα που ένιωσες πως το κλίμα σε αυτήν ήταν αρνητικό προς το μέρος σου? - Βρέθηκες ποτε με συμπαίκτη-συμπαίκτες που πίστεψες πως δεν θα έπρεπε να βρίσκετε μαζί σας?
Δ: Οχι, ποτέ.

 - Βρέθηκες ποτέ με παίκτη (ως προπονητης) που πίστεψες πως σου τον έχουνε φορτώσει και αναγκαστικα δε μπορείς να κάνεις αλλιώς ?
Δ: Οχι και ελπίζω να μην το ζήσω.

 - Πότε ήταν η πρώτη φορά που είπες πως πρέπει να σταματήσεις ?
Δ: Λίγο πριν σταματήσω.Τα τελευταία 2 χρόνια πριν σταματήσω υπέφερα απο πρόβλημα με τον χόνδρο στο ένα μου γόνατο, όπου υπέστη και ρίξη στον σύνδεσμο της ποδοκνημικής.

- Υπήρξε φορά που το χαντμπωλ επηρέασε την προσωπική σου ζωή σε σημαντικό βαθμό? (σε σημείο να μαλώσεις με πρόσωπα του στενού σου κύκλου ή ακόμα και να χαρακτηριστείς απο τον έξω κόσμο)
Δ: Σε όλες τις περιόδους της ζωής μου, αλλά ποτέ δε με επηρέασαν. 

 - Στα τέλη του 90 με αρχες του 00 το αθλημα γνώρισε μια καποια αναπτυξη, πιστευεις πως θα μπορέσει να επανέλθει σε αυτό το σημείο ή ακόμα ψηλότερα?
Δ: Πιστευω πως ναι. Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο, αλλά έχουμε το χαρισμα σαν ιδιοσυγκρασία να τα καταφέρουμε με συντονισμό και επιμονή.

 - Και μια τελευταια των ημερών, ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα βρεθουν στην πρώτη τριάδα του Ευρωπαϊκου πρωταθλήματος?
Δ: Το έχω ήδη απαντήσει στο Sportshero.gr, Γαλλία-Δανία-Ισπανια-Κροατία.
(Σύνδεσμος για το video Πάτα εδώ ) 

.


Δεν υπάρχουν σχόλια: